Hollerwave («appen») lar folk som er fysisk nær hverandre chatte og sende talemeldinger og bilder direkte mellom telefonene sine via Bluetooth og Wi-Fi i nærheten, uten internett. TanzSoft driver ingen servere for appen og samler ikke inn, selger eller deler personopplysninger.
Sammendrag
Ingen konto, ikke noe telefonnummer, ingen pålogging, ingen reklame, ingen analyse- eller sporings-SDK-er.
Appen har ikke engang Android-tillatelsen for internett. Ingenting sendes til TanzSoft eller noen server.
Meldinger, talemeldinger, bilder, vennelisten din, romkoder og krypteringsnøklene dine lagres kun på telefonen din.
Hva telefoner i nærheten kan se
For å finne venner sender telefonen din ut en kort tilfeldig kode over Bluetooth. Den inneholder verken navn eller telefonnummer, og endres hver dag. Bare venner du har lagt til og personer som kjenner romkoden din, kan gjenkjenne den.
Navnet ditt vises bare for venner, for personer i rommene dine og – i to minutter – for personer i nærheten når du selv åpner skjermbildet Legg til venn.
Appen anslår om en person er nær, middels langt unna eller langt unna ut fra Bluetooth-signalstyrken. Dette lagres ikke og forlater aldri telefonen din.
Meldinger og kryptering
Meldinger til en venn er ende-til-ende-kryptert med standard algoritmer (X25519, Ed25519, HPKE med AES-256-GCM). Rommeldinger krypteres med en nøkkel laget av romkoden: alle som kjenner koden, kan lese rommet.
Meldinger kan sendes videre via opptil tre telefoner som tilhører vennene dine eller rommedlemmer, for å nå noen som er lenger unna. Disse telefonene kan ikke lese dem og beholder bare en kortvarig kopi til meldingen er levert.
Bilder endres i størrelse og kodes på nytt før sending, noe som fjerner posisjon og andre metadata.
Tillatelser
Enheter i nærheten (Bluetooth) og Wi-Fi-enheter i nærheten: for å finne og koble til venners telefoner.
Posisjon (kun Android 12 og eldre): Android krever den for Bluetooth-skanning. Appen leser, lagrer eller sender ikke posisjonen din.
Mikrofon: bare mens du holder inne snakkeknappen for å spille inn en talemelding.
Varsler: for å fortelle deg når en melding kommer. Et varsel vises mens «Fortsett å lytte i bakgrunnen» er på.
Rapportering og blokkering
Du kan blokkere hvem som helst på enheten din; meldingene deres blir da verken mottatt eller sendt videre. Rapporter åpner din egen e-postapp med opplysningene du velger å sende til support@tanzsoft.com. Vi bruker rapporter kun til å forbedre sikkerheten og deler dem ikke.
Barn
Appen er ikke rettet mot barn under 13 år og er vurdert for tenåringer fordi folk kan snakke med hverandre. Fremmede kan ikke finne deg eller sende deg meldinger med mindre du deler en romkode eller legger dem til personlig.
Sletting av dataene dine
Slett en chat, forlat et rom, eller bruk Innstillinger → Slett alt. Avinstallering av appen fjerner alt som er lagret på telefonen din. Meldinger som allerede er levert til andre telefoner, blir værende på disse telefonene med mindre forsvinnende meldinger er slått på.