Hollerwave (”appen”) låter människor som befinner sig fysiskt nära varandra chatta och skicka röstmeddelanden och foton direkt mellan sina telefoner via Bluetooth och Wi-Fi i närheten, utan internet. TanzSoft driver inga servrar för appen och samlar inte in, säljer eller delar några personuppgifter.
Sammanfattning
Inget konto, inget telefonnummer, ingen inloggning, ingen reklam och inga analys- eller spårnings-SDK:er.
Appen har inte ens Androids behörighet för internet. Ingenting skickas till TanzSoft eller någon server.
Meddelanden, röstmeddelanden, foton, din vänlista, rumskoder och dina krypteringsnycklar lagras endast på din telefon.
Vad telefoner i närheten kan se
För att hitta vänner skickar din telefon ut en kort slumpmässig kod via Bluetooth. Den innehåller inget namn eller telefonnummer och ändras varje dag. Endast vänner som du har lagt till och personer som känner till din rumskod kan känna igen den.
Ditt namn visas endast för vänner, för personer i dina rum och — i två minuter — för personer i närheten när du själv öppnar skärmen Lägg till vän.
Appen uppskattar om en person är nära, på medelavstånd eller långt bort utifrån Bluetooth-signalens styrka. Detta lagras inte och lämnar aldrig din telefon.
Meddelanden och kryptering
Meddelanden till en vän är end-to-end-krypterade med standardalgoritmer (X25519, Ed25519, HPKE med AES-256-GCM). Rumsmeddelanden krypteras med en nyckel som skapas utifrån rumskoden: alla som känner till koden kan läsa rummet.
Meddelanden kan vidarebefordras via upp till tre telefoner som tillhör dina vänner eller rumsmedlemmar för att nå någon som befinner sig längre bort. Dessa telefoner kan inte läsa dem och behåller endast en kortlivad kopia tills meddelandet har levererats.
Foton ändrar storlek och kodas om innan de skickas, vilket tar bort plats- och andra metadata.
Behörigheter
Enheter i närheten (Bluetooth) och Wi-Fi-enheter i närheten: för att hitta och ansluta till vänners telefoner.
Plats (endast Android 12 och äldre): Android kräver den för Bluetooth-sökning. Appen läser, lagrar eller skickar inte din plats.
Mikrofon: endast medan du håller ned pratknappen för att spela in ett röstmeddelande.
Aviseringar: för att meddela dig när ett meddelande kommer in. En avisering visas medan ”Fortsätt lyssna i bakgrunden” är aktiverat.
Rapportering och blockering
Du kan blockera vem som helst på din enhet; deras meddelanden varken tas emot eller vidarebefordras då. Rapportera öppnar din egen e-postapp med de uppgifter du väljer att skicka till support@tanzsoft.com. Vi använder rapporter endast för att förbättra säkerheten och delar dem inte.
Barn
Appen riktar sig inte till barn under 13 år och är åldersklassad för tonåringar eftersom människor kan prata med varandra. Främlingar kan inte hitta eller skicka meddelanden till dig om du inte delar en rumskod eller lägger till dem personligen.
Radera dina data
Radera en chatt, lämna ett rum eller använd Inställningar → Radera allt. Om du avinstallerar appen tas allt som lagras på din telefon bort. Meddelanden som redan har levererats till andra telefoner finns kvar på dessa telefoner om inte försvinnande meddelanden är aktiverade.